About Susanne

About
Susanne van de Langenberg

Als Organisatie-Team-Talent coach, werk ik aan de ontwikkeling van leiderschap, teams en individuen.

In 2002 startte ik mijn mensgerichte loopbaan, en sindsdien heb ik gewerkt voor verschillende internationale organisaties en teams uit uiteenlopende disciplines en landen in Europa. 

Gefascineerd door de diversiteit aan mensen, culturen en gedragingen -en met name het effect hiervan op het systeem van een organisatie- ontstond hier mijn grootste passie: People Development. Mensen helpen groeien, zodat ze de beste versie van zichzelf worden.

Opleidingen

HBO Human Resources Management, Psychologie & Coaching en Coach Practitioner. Specialisaties: Teamcoaching, Loopbaancoaching en Stress- & Burn-out preventie. Masteropleiding; Toegepaste Psychologie, met de specialisatie Arbeids- & Organisatiepsychologie.

Voor meer achtergrond zie LinkedIn.

Portret Susanne van de Langenberg

01

Hoe het allemaal begon

Toen ik in 2002 heel toevallig het HR-vak inrolde, werd ik meteen verliefd op dit prachtige veelzijdige vak. Na het afronden van de opleiding Human Resources Management, had ik een goede basis om stap voor stap de carrièreladder binnen HR te beklimmen.

Eerst werd ik verantwoordelijk voor Nederland, toen de Benelux, om vervolgens HR Business Partner voor een internationale divisie in Europa te worden. Achteraf bleek dit niet helemaal mijn plek te zijn, maar dat is minder de essentie van dit verhaal.

Wat er wel toe doet, is dat ik binnen deze functie onder andere verantwoordelijk was voor People Development en hierin vond ik mijn grootste passie.

Ik heb kunnen samenwerken, met veel verschillende mensen op alle levels van een organisatie en met internationale teams verspreidt over uiteenlopende disciplines.

‘‘Dit heeft mij als persoon en professional, énorm laten groeien.”

02

Teamontwikkeling

Als de dag van gisteren, herinner ik me het moment waarbij er een conflict ontstond tussen een technisch team in Duitsland en een sales team in Zuid-Europa. Zij hadden meningsverschillen, begrepen elkaar niet en de frustraties liepen hoog op.

Omdat ik de verantwoordelijke HR Business Partner was, werd ik bij deze uitdaging betrokken. Door met de teamleden gesprekken te voeren en van een afstand te observeren, probeerde ik te doorgronden wát hier nou eigenlijk écht het probleem was.

Ineens vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Ik realiseerde me dat deze teams letterlijk en figuurlijk elkaars taal niet spraken… Op de een of andere manier lukte het me ondanks alles, hun individuele kwaliteiten te zien en ontdekte ik het geweldige kleurenpalet van deze groep mensen! Iedereen in zijn eigen rol, met hun unieke bijdrage aan het geheel.

Ik raakte zo gefascineerd door de mix van culturen, persoonlijkheden en talenten, dat ik meer wilde leren over het gedrag van mensen in organisaties en hoe deze op een effectieve manier te ontwikkelen.

‘‘Hierom startte ik in 2013 de opleiding Psychologie & Coaching en kon ik vrij snel de geleerde theorie in de praktijk toepassen.”

03

Balans zoeken

In de tussentijd werden mijn kinderen geboren. Een intensieve periode door de combinatie van mijn drukke baan, een man die voor zijn werk de hele wereld overvloog en het hectische gezinsleven. Ik was achteraf veel te hard aan het werk om alle ballen omhoog te houden en kon niet meer écht genieten van mijn werk en de privé momenten. Al mijn verantwoordelijkheden en het georganiseer om de planningen op elkaar af te stemmen, begonnen me op te breken.

Ik moest keuzes maken… Maar hoe geef je een baan, waar je jarenlang hard voor gewerkt hebt zomaar op?

‘‘Uiteindelijk is het me gelukt, maar dit proces heeft al met al veel te lang geduurd. Ik besloot dat ik ook anderen wilde gaan helpen om makkelijker en sneller door dit process te kunnen gaan en meer balans en (werk)geluk te kunnen vinden”

04

De stap naar ondernemerschap

Eind 2014 besloot ik het roer om te gooien. Ik wilde het helemaal anders gaan doen. Ik had meer ruimte nodig om mijn eigen agenda te bepalen en baas te worden over mijn ideeën. Ik zegde mijn baan op en begon begin 2015 aan het avontuur van ondernemen!

Het is niet altijd van een leien dakje gegaan en er zijn best wat hobbels genomen. Maar, mijn 5 jaren plan was altijd glashelder; eerst een netwerk en een solide basis opbouwen en dan met kleine stapjes toewerken naar mijn droombaan. Mijn stip op de horizon.

Inmiddels heb ik in Grow Your Talent mijn droombaan gevonden. Dit voelt als mijn ‘purpose in life’. Ik heb het gevoel iets goeds te doen, namelijk het leven van anderen succesvoller en gelukkiger maken.

05

Ik deel mijn succes het liefst met anderen

Van nature ben ik een echte team player en geloof heel erg in het delen van kennis en ervaringen. Zo bereik je als individu veel meer.

Één plus één is drie voor mij. Daarom ga ik wanneer ik kan, de samenwerking aan met collega vakspecialisten. Op deze manier kunnen we samen, op maat gemaakte programma’s neerzetten, met altijd de inzet van de meest passende expertise.

06

Certificeringen

De afgelopen jaren, ben ik me blijven ontwikkelen. Ik heb verschillende geaccrediteerde opleidingen afgerond op het gebied van Psychologie & Coaching, Teamcoaching, Loopbaancoaching en Burn-out preventie en ben als coach aangesloten bij de NOBCO (Nederlands Orde van Beroepscoaches), het kwaliteitskeurmerk voor coaches.

Omdat ik als coach continue ontwikkeling nastreef, ben ik momenteel bezig aan een Master in Toegepaste Psychologie, met de specialisatie Arbeids- & Organisatiepsychologie, die ik in 2023 hoop af te ronden.

07

Mijn missie

Al de ervaringen van de afgelopen jaren, zowel op zakelijk als privé vlak, de successen en uitdagingen, hebben mij inmiddels de benodigde bagage gegeven om met volle overtuiging, effectief bij te dragen aan de doelstellingen van mijn opdrachtgevers en de ontwikkeling van mijn coachees.

“In mijn werk als organisatiecoach zorg ik dat ik organisatiedoelstellingen, succesvolle gedragingen en persoonlijke ambities zoveel mogelijk met elkaar verbind.”

Want ik geloof er heilig in dat, alleen door het samenbrengen van deze facetten, organisaties de juiste talenten kunnen ontwikkelen voor de toekomst en zowel individuen als teams, het beste uit zichzelf weten te halen.

“Met als resultaat; meer succes en meer (werk)geluk.’’

Ben je benieuwd hoe ik jou persoonlijk, of jullie als organisatie verder kan helpen? Voel je welkom om vrijblijvend contact met me op te nemen.