Categorieën
Persoonlijke ontwikkeling

Het beste project om aan te werken ben JIJ!

Vandaag was een gewone werkdag, maar wel één met aandacht voor een héél belangrijk project. Namelijk het “ME project”. Ik had vandaag een tijdsblok gereserveerd voor een moment van focus op mezelf; met een kop koffie reflecteren op waar IK sta en wat IK nodig heb.

En dit is zeker geen tijdsverspilling in mijn overvolle agenda. Het helpt mij bij het stellen van de juiste prioriteiten en het optimaliseren van mijn output als collega, partner en moeder. En dat is soms hard nodig.

We lopen allemaal weleens vast op ons werk of privé, omdat we te druk zijn, moeite hebben met grenzen aan te geven, keuzes te maken, of omdat we te maken krijgen met uitdagingen die ons boven het hoofd groeien.

Vaak is het probleem heel duidelijk aanwezig en weten we misschien ook al wel de oplossing. Maar toch negeren we deze signalen, omdat we denken dat we eerst voor “anderen” moeten zorgen.

Maar als we geen prioriteit geven aan ons eigen functioneren resulteert dit in ontevredenheid en stress. Hierdoor worden we minder efficiënt of zijn we misschien wel niet te genieten voor onze collega’s of ons gezin. Zonde van iedereen zijn energie toch?!

Probeer daarom regelmatig tijd te reserveren voor persoonlijke reflectie. Geef prioriteit aan jezelf en vooral ook op een werkdag! Jouw werkgever heeft hier ook baat bij en het is minder ingewikkeld of tijdrovend dan je denkt.

Sta even stil bij wat je nodig hebt en welke stappen je moet ondernemen om dit te bereiken. Focus je hierbij alleen op één ding waarvan je weet dat je dit NU zou moeten of willen veranderen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over een steeds terugkerende irritatie over een collega, constant “Ja” zeggen als je “Nee” bedoelt enz.

Als je eenmaal zo’n eerste stap gezet hebt, zal je ervaren dat verandering zichzelf voedt. Doormiddel van elke keer kleine, maar consistente stapjes te maken, kom je uiteindelijk vanzelf bij dat punt waar je echt vanuit je volledige potentie kunt gaan functioneren. Dit geeft energie en motivatie en hier heeft uiteindelijk je hele omgeving profijt van!

Follow us on Instagram!