Categorieën
Persoonlijke ontwikkeling

De weg naar succes

Daar stond ik, op 3000 meter hoogte midden in de wonderlijke natuur. De fysieke uitdaging tijdens het klimmen dwingt je echt in het hier en nu te zijn en geeft ruimte om je hoofd even lekker leeg te maken.

Precies wat ik nodig had! Ruimte om eindelijk weer eens te luisteren naar dat stemmetje in mij die me al tijden iets duidelijk probeerde te maken. Door allerlei externe factoren gaf ik haar geen aandacht en daar werd ik eigenlijk heel ongelukkig van. Herken je dat?

Ik ben een aantal jaren geleden begonnen om voor mijn loopbaan een nieuw pad te bewandelen. Ik wilde van waarde zijn voor mijn omgeving, maar wel op een manier waar ik zelf ook gelukkig van word. Dit noem ik de zoektocht naar mijn “persoonlijke purpose”.

Het is een intensief traject, wat gepaard gaat met de nodige hobbels op de weg en soms even een verkeerde afslag tussendoor. Het nastreven van de juiste baan omvat namelijk een beetje experimenteren, goed plannen, zo nu en dan wat bijsturen en hopelijk ook wat geluk.

Een ervaring die ik inmiddels kan delen is dat bij deze zoektocht je moet stoppen met je loopbaan te zien als een ladder en een graadmeter van succes.

Je hoeft niet altijd omhoog te klimmen om echt voldoening uit je leven te halen. Er zijn namelijk vele smaken van succes; persoonlijke ontwikkeling, continuïteit in werk, een happy job, balans tussen werk en privé, enz.

Realiseer je dat er maar weinig mensen zijn die een loopbaangeschiedenis hebben die de hele tijd maar omhoog gaat. Door na te denken over loopbaanontwikkeling als een verrijkende ervaring, kunt je jezelf concentreren op professionele tevredenheid en persoonlijke geluksambities in plaats van verticale prestaties.

Zie het als een mooie voortdurende reis die je maakt, in plaats van een bestemming. Één die je wel een leven lang kunt doorlopen. Soms wijk je even van je route af, maar je innerlijke stem wijst je meestal weer de juiste richting op.

Ben jij al wel op weg gegaan, maar heb je het gevoel dat je toch maar wat blijft ronddwalen? In dat geval kan professionele begeleiding je verder helpen.

Follow us on Instagram!